Modeketen C&A wijzigt zijn Europese bestuur met als doel zijn bedrijfsstructuur te stroomlijnen. Het modebedrijf heeft tegenover een Duits persbureau bevestigd dat het per direct afscheid neemt van vier van de zeven directieleden. CEO Alain Caparros, verkoopdirecteur Martijn van der Zee en operationeel directeur Tjeerd van der Zee blijven gedrieën over aan het roer van de Europese tak.

Een bedrijf dat sneller beslist en efficiënter en behendiger handelt, heeft een management nodig met duidelijke verantwoordelijkheden en een platte organisatiestructuur waardoor de besluitvormingstrajecten en de rapportage kort is”, verduidelijkt Caparros de reorganisatie tegenover het Duitse persbureau. De reorganisatie van het topmanagement maakt deel uit van een reeks strategische beslissingen.

Caparros werd in augustus 2017 benoemd tot CEO van C&A Europa. Daarvoor was hij werkzaam bij de Rewe Group, een Europese voedsel retailer, waar hij als CEO functioneerde sinds 2006. De nieuwe baas van C&A Europe kondigde direct na zijn aanstelling veranderingen aan. Door de toenemende concurrentie van fast-fashionketens zoals H&M en Primark, staat het bedrijf al enige tijd onder druk. In 2016 nam de verkoop fors af en ook in 2017 stegen de verkopen niet. De omzet van C&A Duitsland bedroeg in boekjaar 2016/ 2017 2,6 miljard euro - gedetailleerde cijfers over rendabiliteit en groeipotentieel worden niet bekendgemaakt door het familiebedrijf.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN