Boohoo stelt John Lyttle van Primark aan als nieuwe CEO

Boohoo.com plc heeft een nieuwe CEO aangesteld. Vanaf 15 maart 2019 vervangt John Lyttle, op dit moment werkzaam als CEO bij Primark, de CEO’s Mahmud Kamani en Carol Kane. Dit maakt de online moderetailer bekend middels een persbericht

Na indiensttreding van Lyttle zal Kamani worden aangesteld als uitvoerend voorzitter van de groep. In deze functie zal Kamani zich bezighouden met de langetermijnstrategie van het bedrijf. Carol Kane zal een uitvoerende rol in het bestuur behouden en per 15 maart 2019 worden aangesteld als uitvoerend directeur bij het bedrijf. Zij zal zich in de functie richten op de positionering van de Bohoo group-merken (Boohoo, Boohooman, PrettyLittleThing en Nasty Gal) en toezicht houden op de ontwikkeling van de productpropositie.

Lyttle zegt enthousiast te zijn om zich bij de modegroep te mogen voegen: "Ik ken Mahmud Kamani en Carol Kane al een aantal jaren en heb de groei van de Boohoo groep met bewondering gevolgd. Ik ben enorm enthousiast om in dit belangrijke stadium van groei deel te nemen aan de groep".

De modegroep voegt in het persbericht toe dat de omzet van Primark onder leiding van Lyttle in het boekjaar 2017 met 158 procent steeg naar 7 miljard pond (7,86 miljard euro) en de bedrijfswinst dat jaar met 116 procent groeide naar 735 miljoen pond (826,07 miljoen euro).

Uit het persbericht van Boohoo.com blijkt dat de aanstelling van Lyttle onderdeel is van een strategische hervorming en internationale expansie van de groep.

Beeld: Boohoo.com

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN