• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Belgian Fashion Awards 2021: Nicolas di Felice en Walter van Beirendonck onder winnaars

Belgian Fashion Awards 2021: Nicolas di Felice en Walter van Beirendonck onder winnaars

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Chris Dercon and The Jury Prize winner Walter Van Beirendonck - photo by J. Van Belle - WBI

Donderdagavond zijn de Belgian Fashion Awards voor 2021 uitgereikt. Onder andere Nicolas di Felice en Walter van Beirendonck waren onder de winnaars dit jaar, zo blijkt uit een persbericht.

Het betekende een terugkeer van de Belgian Fashion Awards na een afwezigheid van een jaar. Grote winnaar van de avond is Walter van Beirendonck die de jury prijs kreeg uitgereikt. “Walter van Beirendonck spreekt een internationaal publiek aan. Vooral zijn standpunten over politiek, gender en gelijkheid wist hij ook in Covid-tijden een stem te geven via zijn ontwerpen. De laatste twee jaar was hij meer dan ooit présent op de internationale scène,” aldus het jury rapport.

De andere grote prijs, die van Designer of the Year, ging naar de 38-jarige Belg Nicolas di Felice. Di Felice toonde begin dit jaar zijn eerste collectie voor het modehuis Courrèges. De collectie werd met internationaal applaus onthaald, aldus de jury van de Belgian Fashion Awards. De jury loofde hem voor het ‘onwaarschijnlijk en dappere werk dat hij de laatste twee jaar leverde. Het is niet eenvoudig een huis met een sterke stempel over te nemen en een eigen twist te geven’.

Christian Wijnants (rechts) and Designer of the Year winner Nicolas di Felice - photo by J. Van Belle - WBI

Resortecs naar huis met eerste Changemaker award tijdens Belgian Fashion Awards 2021

Meryll Rogge won de prijs voor Emerging Talent of the Year. Het levert haar een geldprijs van 5.000 euro op en het Mode en Kantmuseum in Brussel koopt een silhouette van haar aan voor de vaste collectie. Art director, stylist en fotograaf Benoît Béthume won Professional of the year. “Naast zijn creatieve bijdrage, is hij een van de zeldzame kritische stemmen in de mode industrie.” Lili Schreiber, kreeg de titel Promising Graduate.

Drie modemerken vielen daarnaast tijdens de Belgian Fashion Awards 2021 in de prijzen. Allereerst is er Resortecs, die de titel Changemaker kreeg. Het is voor het eerst dat deze prijs werd uitgereikt en de titel werd in het leven geroepen om een stem te geven aan iemand die de industrie op innoverende manier beïnvloedt. Resortecs ontwikkelt onder andere hoogtechnologische en gemakkelijk te recycleren garen. Het modemerk Imprévu won de publieksprijs voor Fashion Brand of the Year. Last but not least: modelabel Bernadette won de UPR Prize van het gelijknamige pr- en communicatiebureau. Het merk krijgt hierdoor een jaar lang professionele back-up van het bureau.

De Belgian Fashion Awards worden jaarlijks georganiseerd door Flanders DC, MAD Brussels, Wallonie-Bruxelles Design Mode (WBDM), Knack Weekend en Le Vif Weekend. De awards zijn bedoeld om in binnen- en buitenland de Belgische mode in de schijnwerpers te zetten.

Belgian Fashion Awards
Fashion Talks
Nicolas Di Felice
Resortecs
Walter Van Beirendonck