Zien: eerste beelden tentoonstelling 'Het Meisje, De Jurk en De Parel'

Van 9 maart tot en met 16 juni 2019 staat Museum aan het Vrijthof in Maastricht in het teken van Haute Couture en Haute Joaillerie. Couturier Ronald Kolk toont een kleurrijke selectie van ruim vijftig jurken uit zijn oeuvre en goudsmid Margareth Stalman presenteert er een indrukwekkende collectie juwelen. De tentoonstelling 'Het Meisje, De Jurk en De Parel' vindt plaats tijdens en rond de kunstbeurs TEFAF Maastricht.

De tentoonstelling telt tien kabinetten en stijlkamers, elk met een eigen thema. Zo is er een rode kamer, een schatkamer, een Japanse kamer, een hangtuin van glazen objecten en een cocktailkamer. Ook worden twee ateliers gerealiseerd waar bezoekers het maakproces van de items kunnen bekijken, videofragmenten van modeshows zijn ook opgenomen in de tentoonstelling.

Zien: eerste beelden tentoonstelling 'Het Meisje, De Jurk en De Parel'

Ronald Kolk en Margareth Stalman werkten de afgelopen jaren tot aan 2018 veelvuldig samen voor de jaarlijkse modeshows van de couturier. ‘De liefde voor het vakmanschap willen ze met deze tentoonstelling overdragen aan jonge nieuwe ontwerpers’, aldus het persbericht.

Over Ronald Kolk

De couturier, geboren in 1950 in Den Haag, startte zijn carrière in New York met het kleden van Grace Jones en Bette Midler. Terug in Nederland leerde hij het modevak bij Max Heymans en Frank Govers. In 1998 begon hij een eigen couturehuis. "Mode moet plezieren", is de couturier van mening. De stijl van de couturier is flamboyant en theatraal, met een grote voorliefde voor bijzondere stoffen en materialen.

Zien: eerste beelden tentoonstelling 'Het Meisje, De Jurk en De Parel'

Over Margareth Stalman

Goudsmid Margareth Stalman, in 1959 geboren in Heerlen, ontwerpt al sinds 1983 exclusieve juwelen. Door het innovatieve gebruik van parels en de toepassing van emailleertechnieken is haar werk internationaal bekroond, waaronder een Award of Excellence van de Japan Enamelling Artist Association.

Zien: eerste beelden tentoonstelling 'Het Meisje, De Jurk en De Parel'

Beeld: Museum aan het Vrijthof in Maastricht

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN