• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Victoria & Albert Museum presenteert volgend jaar ‘Bags: Inside Out’

Victoria & Albert Museum presenteert volgend jaar ‘Bags: Inside Out’

Door Caitlyn Terra

loading...

Cultuur

Een kijkje in de tas van Margaret Thatcher, het koffertje van Winston Churchill of een tas van Queen Mary: het kan allemaal in de nieuwe tentoonstelling van het Victoria & Albert Museum. De tentoonstelling moet de grootste in de geschiedenis van Groot-Brittannië worden op het gebied van tassen, zo deelt het museum in een persbericht.

Mulberry, Karl Lagerfeld, Hermès of Off-White: allemaal komt het aan bod tijdens ‘Bags: Inside Out’. Nieuwsgierigen moeten nog even afwachten, de tentoonstelling gaat namelijk pas op 25 april 2020 open. De tentoonstelling zoomt in op de functie, de status en de ambacht achter een tas. Meer dan 300 objecten helpen het verhaal van de show te illustreren. Het varieert van de mini-tassen tot de grote reiskoffers en van 1500 tot nu.

“Deze draagbare, maar toch functionele accessoire hebben mannen en vrouwen altijd gefascineerd vanwege de duale natuur van het product die privé en openbaar met elkaar combineert,” aldus Lucia Savi, curator van ‘Bags: Inside Out’ in het persbericht. “Door het belang van tassen in onze levens en in de geschiedenis te onderzoeken, belicht het de missie van het V&A om het verleden te verhelderen en ontwerpers van de toekomst juist te inspireren.”

Beeld: Jacquemus AW19, Catwalkpictures.com

Bags: Inside Out
V&A
Victoria & Albert Museum