• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Textilités: Tentoonstelling brengt werken van 30 Belgische kunstenaars samen rondom textiel
Textilités: Tentoonstelling brengt werken van 30 Belgische kunstenaars samen rondom textiel

Cultuur

Textilités: Tentoonstelling brengt werken van 30 Belgische kunstenaars samen rondom textiel

Door Caitlyn Terra

21 apr. 2021

Tentoonstelling Textilités brengt de werken van 30 hedendaagse Belgische kunstenaars rondom het thema textiel samen. Vanaf 9 mei tot en met 1 augustus 2021 is de tentoonstelling te zien in de oude abattoirs van Bergen.

De tentoonstelling is bedoeld om een reflectie te zijn op het begrip textiel en de betekenis en relevantie ervan. Voor de selectie van ontwerpers is gekeken naar creatievelingen waarbij textiel de motor van hun werk is. Onderdeel van de show zijn kunstenaars Esther Babulik, BedrossianServaes, Marianne Berenhaut, Tatiana Bohm, Chevalier Masson, Hannah De Corte, Catherine de Launoit, Laurence Dervaux, Lili Desrues, Mathilde D’hooge, Jot Fau, Javier Fernandez, Dolorès Gossye, Daniel Henry, Jean-Pierre Husquinet, Julie Krakowski, Jean Pierre Muller, objects.projects., Leïla Pile, Elfie Poiré, Céline Prestavoine, Marianne Reding, Klaas Rommelaere, Diane Steverlynck, Charlotte Stuby, Linda Topic, Hélène Van Spaendonck, Graziella Vruna, Emma Van Roey en Claire Williams. Meer dan 60 werken worden in totaal tentoongesteld.

De tentoonstelling is een initiatief van BeCraft en is opgezet in samenwerking met de stad Bergen en kunstencentrum Les Drapiers door Denise Biernaux. Reservering is verplicht voor een bezoek en toegang kost 3 euro.