• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Tententoonstelling ‘Femmes Fatales’ reist door naar Hasselt als ‘Wonder Women’

Cultuur

Tententoonstelling ‘Femmes Fatales’ reist door naar Hasselt als ‘Wonder Women’

Door Caitlyn Terra

7 feb. 2019

Een tentoonstelling over alleen vrouwelijke ontwerpers. Het was nog nooit gedaan totdat in Den Haag ‘Femmes Fatales. Sterke vrouwen in de mode’ opende. De tentoonstelling zal dit jaar doorreizen naar het Modemuseum Hasselt en krijgt daar de naam ‘Wonder Women. Sterke vrouwen in de mode’, zo blijkt op de website van het museum.

“Doorheen de twintigste en eenentwintigste eeuw hebben vrouwelijke ontwerpers een belangrijke stempel gedrukt op de mode. Nochtans is het onderzoek hiernaar nog vrij onontgonnen terrein,” aldus Modemuseum Hasselt. Het museum zal eigen accenten verwerken in de tentoonstelling die op dit moment nog in het Gemeentemuseum Den Haag tot 24 maart 2019 te zien is.

Femmes Fatales zoomt in op vrouwen in de mode, vanaf de zeventiende eeuw tot nu. Onder andere Coco Chanel, Mary Katrantzou, Rei Kawakubo en Iris van Herpen hebben een plaats in de tentoonstelling gekregen. ‘Wonder Women. Sterke vrouwen in de mode’ zal in het Modemuseum Hasselt te zien zijn van 13 april 2019 tot en met 15 september 2019.

Beeld: FashionUnited