• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • ‘S Werelds eerste badkledingmuseum binnenkort in Duitsland
‘S Werelds eerste badkledingmuseum binnenkort in Duitsland

Cultuur

‘S Werelds eerste badkledingmuseum binnenkort in Duitsland

Door Caitlyn Terra

9 aug. 2018

De afgelopen weken is genoeg badkleding voorbij gekomen in het straatbeeld met het warme weer. Allerlei soorten, vormen en maten komen tevoorschijn bij het tropische weer, maar binnenkort kunnen mensen terecht bij ‘s werelds eerste badkleding museum om exemplaren te bewonderen. Duitsland krijgt de primeur. In Bad Rappenau is begonnen met de bouw van het BikiniARTmuseum, zo wordt gemeld in een persbericht.

In het museum moet drie eeuwen aan badkleding tentoongesteld worden, van 1870 naar vandaag de dag. Er wordt voornamelijk gefocust op de cultuur in Europa, de Verenigde Staten en Zuid-Amerika. Naast badkleding is er ook ruimte voor kunst in de vorm van sculpturen, schilderijen en foto’s met een politiek thema rondom de vrijheid om te dragen wat men wilt. Het museum moet in de herfst van 2019 geopend worden.

“De ontwikkeling van het BikiniARTmuseum is ontzettend leuk,” aldus Alexander Ruscheinsky, een van de betrokkenen, in het persbericht. “We zijn in Rio de Janeiro, Parijs, Londen, Miami of Los Angeles voor research, interviews en om de collecties volledig te maken en fantastische mensen te ontmoeten.” In het museum zal onder andere de ontwikkeling van badkleding op basis van schandalen, verbod, plezier en esthetiek onder de loep genomen worden. De organisatie uit op de website het streven om een BikiniARTMuseum te openen op elk beroemd strand of in modesteden, waaronder Copacabana, Miami Beach, Venice Beach en de Côte d'Azur.