Roze pumps naast Madame de Pompadour; Manolo Blahnik in The Wallace Collection

Londen - Schoenenontwerper Manolo Blahnik werkt samen met The Wallace Collection, een gerenommeerd (gratis) museum in Londen, aan een nieuwe tentoonstelling met schoenontwerpen uit zijn privéarchief. De tentoonstelling genaamd 'An Inquiring Mind: Manolo Blahnik at The Wallace Collection' loopt van 10 juni tot 1 september 2019 en is samengesteld door Blahnik en Xavier Bray, museumdirecteur van The Wallace Collection.

Volgens het persbericht heeft Blahnik al lange tijd een fascinatie voor The Wallace Collection en gebruikt hij het museum en diens werken als inspiratie voor zijn ontwerpen. De tentoonstelling toont Blahniks ontwerpen naast de schilderijen en sculpturen van het museum die hem hebben geïnspireerd.

Roze pumps naast Madame de Pompadour; Manolo Blahnik in The Wallace Collection

Manolo Blahnik krijgt tentoonstelling in The Wallace Collection in Londen

Iedere kamer is ingericht naar een thema geïnspireerd op de kunstwerken van het museum, de bezoeker reist volgens het museum door de verbeelding en inspiratie van Blahnik. Zo zijn Blahniks schoenen uit Sofia Coppola’s film Marie Antoinette te zien naast De schommel, een schilderij van de Franse kunstenaar Jean-Honoré Fragonard, en Madame de Pompadour, een schilderij van rococo-schilder François Boucher.

"De Wallace Collection was en blijft een van mijn favoriete musea met de meest verfijnde selectie van kunst. Ik ben ongelooflijk vereerd om met deze tentoonstelling onderdeel van het museum te zijn”, aldus Blahnik in het persbericht.

Roze pumps naast Madame de Pompadour; Manolo Blahnik in The Wallace Collection

"Dit is een ongelooflijk opwindende gelegenheid om te laten zien hoe The Wallace Collection een van 's werelds grootste modeontwerpers heeft geïnspireerd. Het stelt ons publiek ook in staat de collectie in een ander licht te zien en verbanden te leggen tussen de vele artistieke disciplines die het museum huisvest”, aldus de museumdirecteur Bray in het persbericht.

Tijdens de tentoonstelling worden er verschillende ‘talks’ georganiseerd waarin de werken van Blahnik en de kunstwerken van het museum worden onderzocht.

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op FashionUnited UK. Vertaling en bewerking vanuit het Engels door Marjolein Stormezand.

Beeld: Manolo Blahnik/ The Wallace Collection

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN