Parijs krijgt permanent modemuseum

De hoofdstad van de mode, Parijs, krijgt een permanent modemuseum. Het Palais Galliera, dat al jaren tijdelijke mode exposities toont, opent haar deuren in 2019 het gehele jaar. Dit maakte Anne Hidalgo, burgemeester van de stad, bekend.

Dankzij een donatie van bijna 6 miljoen euro van Chanel Fashion House wordt het mogelijk gemaakt dat Palais Galliera permanent open is. “Het huis Chanel is verblijd dat het Parijs helpt te promoten, de internationale hoofdstad van de mode, en om specifiek Palais Galliera te ondersteunen door de exceptionele collecties beschikbaar te maken in nieuwe permanente ruimtes die de naam zullen krijgen van de oprichter van ons modehuis, Gabrielle Chanel,” zegt president of fashion Bruno Pavlovsky van Chanel. “Het ondersteunen van een instituut zoals Palais Galliera is onderdeel van onze missie om mode tot leven te brengen.”

De Gabrielle Chanel Rooms zullen zich bevinden in de kelder van het paleis, ruim 7.000 vierkante meter, en worden gevuld met mode vanaf de achttiende eeuw tot en met nu. “Parijs is trots dat ze zo’n uitzonderlijke plek kunnen openen, waardoor het weer bevestigd wordt als het thuis van de mode,” zegt Hidalgo.

Tot de opening in 2019 zullen verschillende tijdelijke exposities te zien zijn zoals ‘Balenciaga, L’Oeuvre au Noir’ die volgende week opent.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN