• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Outfits Rolling Stones te zien in nieuwe tentoonstelling Groninger Museum
Outfits Rolling Stones te zien in nieuwe tentoonstelling Groninger Museum

Cultuur

Outfits Rolling Stones te zien in nieuwe tentoonstelling Groninger Museum

Door Caitlyn Terra

13 jun. 2019

De internationale tentoonstelling ‘The Rolling Stones’ reist door naar het Groninger Museum, zo meldt het museum in een persbericht. Na Londen, De Verenigde Staten en Azië zal de tentoonstelling zijn eerste stop aan het Europese vasteland maken in Groningen. Onder andere outfits van de bandleden zijn te zien in het museum.

“We zijn erg blij dat we de Rolling Stones terug kunnen brengen naar Groningen na hun legendarische concert in 1999. De tentoonstelling zal blije herinneringen naar boven brengen en een nieuw en dieper inzicht in het vierkoppige culturele fenomeen bieden die de twintigste eeuw heeft gevormd,” aldus directeur van het Groninger Museum, Andreas Blühm in het persbericht.

Naast outfits zijn er ook instrumenten, podium attributen, radio- en video fragmenten, dagboeken, posters en album covers opgenomen in het overzicht. Alle objecten, 400 in totaal, geven een beeld van de afgelopen vijftig jaar. Enthousiastelingen voor de tentoonstelling zullen echter nog wel even moeten wachten, ‘The Rolling Stones’ opent in oktober 2020 en zal vier maanden te zien zijn in het museum. Tickets voor een bezoek aan de tentoonstelling zullen vanaf mei 2020 verkocht worden.