• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • MoMu werkt samen met Gents Museum Dr. Guislain voor dubbeltentoonstelling

MoMu werkt samen met Gents Museum Dr. Guislain voor dubbeltentoonstelling

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

Paper Surgery by Veronika Georgieva in collaboration with Stephen J Shanabrook, 2010. Verkregen via MoMu.

MoMu en Dr. Guislain slaan de handen ineen voor de nieuwe dubbeltentoonstelling ‘Mirror Mirror - Mode & de psyche’. De twee musea onderzoeken de connectie tussen mode, psychologie, zelfbeeld en identiteit, aldus een persbericht.

De tentoonstelling zal gelijktijdig bij het museum in Antwerpen en het museum in Gent plaatsvinden van 1 oktober dit jaar tot 26 februari 2023. "MoMu neemt een tweede start met een ambitieuze dubbeltentoonstelling in samenwerking met onze Gentse collega’s van Museum Dr. Guislain,” aldus Kaat Debo, directeur MoMu, in het persbericht. “Met deze tentoonstelling zetten we ons onderzoek verder naar de impact die mode heeft op onze samenleving. Dit keer staat het lichaam centraal en hoe dat verbeeld wordt door modeontwerpers en kunstenaars, in de analoge maar ook in de steeds meer aanwezige digitale wereld rondom ons. We brengen dit in een immersieve scenografie, die onze bezoekers hopelijk zal kunnen inspireren.”

De tentoonstelling heeft op de twee locaties een andere invulling. In het MoMu staat de persoonlijke beleving van het lichaam centraal. In Museum Dr. Guislain worden juist ‘uitzonderlijke kunstenaars bij elkaar gebracht die elk op hun eigen manier kleding of textiel gebruiken om zichzelf een plaats in de wereld te geven’.

dr. guislain
mirror mirror
MoMu