• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Modemuseum Hasselt zet activewear in spotlight met nieuwe tentoonstelling

Modemuseum Hasselt zet activewear in spotlight met nieuwe tentoonstelling

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

De naam van de nieuwe tentoonstelling van het Modemuseum Hasselt draait er niet omheen. ‘Activewear’ zo luidt de titel van, inderdaad, een tentoonstelling over activewear.

De tentoonstelling strekt van de negentiende eeuw, de periode waarin sport- en vrijetijdsbesteding steeds belangrijker werd, tot nu. “Vandaag zijn sportwear en mode onlosmakelijk met elkaar verbonden. Steeds meer modehuizen werken samen met bekende sporters, terwijl sportmerken dan weer een beroep doen op bekende modeontwerpers,” aldus het bericht van Modemuseum Hasselt. De tentoonstelling laat zie welke socio-culturele veranderingen ervoor hebben gezorgd dat sport en mode steeds meer met elkaar verweven zijn.

Elodie Ouédraogo en Olivia Borlée, twee ex-topatleten en oprichters van modelabel 42|54 , fungeren als curatoren van de tentoonstelling. “ Hun liefde voor Belgische mode, hun inzet op duurzaamheid en uiteraard hun verleden als topsporters zijn extra troeven voor de samenwerking,” aldus Joost Venken, schepen van cultuur stad Hasselt, in het bericht.

De tentoonstelling loopt van 27 juni tot en met 3 januari 2021 in het Modemuseum Hasselt.

Foto: curatoren Activewear, eigendom Modemuseum Hasselt

42|54
Activewear
Elodie Ouédraogo
ModeMuseum Hasselt
Olivia Borlée