Kijken: Museum Christian Dior viert 30 jaar van verzamelen met overzichtstentoonstelling

Dertig jaar geleden zijn de eerste collecties van het Museum Christian Dior, dat tien jaar later werd opgericht, al verzameld. Het museum viert die dertig jaar van verzamelen nu met de tentoonstelling ‘Treasures of the collection: 30 years of acquisitions’, aldus een persbericht.

De tentoonstelling is de grootste in de geschiedenis van het museum, er wordt gebruik gemaakt van alle ruimtes in het museum. In Villa Les Rhumbs, het voormalig huis van Christian Dior en de vestiging van het museum, zijn bijna 60 haute couture jurken tentoongesteld naast nog vele accessoires, documenten en persoonlijke bezittingen van Dior. Onder de getoonde jurken zijn ook items die zijn gedoneerd en gerestaureerd en die nu voor het eerst te zien zijn.

De tentoonstelling geeft een kijkje ‘in de familie van de ontwerper en zijn persoonlijke achtergrond, zijn ondernemende erfgoed, zijn reis als een ontwerper en de unieke stijl en het wereldwijde succes van het modehuis Dior tot op deze dag’, aldus het persbericht.

’Treasures of the collection: 30 years of acquisitions’ is nog tot en met 6 januari 2019 te zien in het Museum Christian Dior in Villa Les Rhumbs aan Rue d’Estouteville in Granville, Frankrijk.

Bekijk hieronder alvast enkele van de tentoongestelde jurken:

Kijken: Museum Christian Dior viert 30 jaar van verzamelen met overzichtstentoonstellingKijken: Museum Christian Dior viert 30 jaar van verzamelen met overzichtstentoonstellingKijken: Museum Christian Dior viert 30 jaar van verzamelen met overzichtstentoonstellingKijken: Museum Christian Dior viert 30 jaar van verzamelen met overzichtstentoonstellingKijken: Museum Christian Dior viert 30 jaar van verzamelen met overzichtstentoonstelling

Beeld: Museum Christian Dior

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN