• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • KIjken: Iris van Herpen ontwerpt kostuums voor 'Pelléas et Mélisande' Opera Vlaanderen

KIjken: Iris van Herpen ontwerpt kostuums voor 'Pelléas et Mélisande' Opera Vlaanderen

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

De Nederlands prijswinnende modeontwerper Iris van Herpen heeft twintig kostuums ontworpen voor 'Pelléas et Mélisande', een opera-dansproductie van Opera Vlaanderen. Dat heeft de opera bekendgemaakt middels een persbericht. De opera, waarvoor gerenommeerde choreografen Sidi Larbi Cherkaoui en Damien Jalet samenwerken met performance-kunstenares Marina Abramović, gaat vanavond in première in Opera Antwerpen.

Voor de ontwerpen liet Iris van Herpen zich inspireren door enerzijds het verhaal, de muziek en conversaties die zij voerde met Damien, Sidi en Marina, en anderzijds door de moderne interpretatie van de karakters, leest het persbericht. Daarnaast liet van Herpen zich inspireren door de wetenschap en de theorie van parallelle universums, de subjectiviteit van tijd en hoe emoties universeel door de eeuwen heen kunnen reizen.

Dit vertaalt zich naar kostuums gemaakt van traditionele materialen als zijde, wol en leer en materialen die van Herpen door middel van een speciale lasertechniek voor de opera ontwikkelde.

Beeld: Iris van Herpen voor Opera Vlaanderen

Iris van Herpen
Opera Vlaanderen