• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • In beeld: tentoonstelling 'Wonder Women. Sterke vrouwen in de mode' in Modemuseum Hasselt

Cultuur

In beeld: tentoonstelling 'Wonder Women. Sterke vrouwen in de mode' in Modemuseum Hasselt

Door Caitlyn Terra

23 apr. 2019

Een tentoonstelling gewijd aan alleen vrouwelijke ontwerpers en spelers in de mode? Het was nog nooit gedaan totdat het Gemeentemuseum in Den Haag, Nederland Femmes Fatales opende. De tentoonstelling is nu in een nieuwe opzet en nieuwe naam (Wonder Women. Sterke vrouwen in de mode) doorgereisd naar Modemuseum Hasselt, aldus het persbericht.

Wonder Women heeft de opzet uit Den Haag aangevuld met eigen collectiestukken en jonge en Belgische accenten, aldus het persbericht. Eve Demoen, curator van de tentoonstelling in het persbericht: “De expo bevat werk van een indrukwekkende reeks vrouwelijke ontwerpers, uit binnen- en buitenland. Naast wereldberoemde namen belichten we in de tentoonstelling ook een hedendaagse, jonge garde vrouwelijke designers die de mode herdenken en vrouwelijkheid en gender in ruime zin thematiseren.” Onder andere ontwerpen van Comme des Garçons, Biba, Mary Quant, Chanel, Schiaparelli, Madame Grès en Vionnet zijn te zien in de expositie.

’Wonder Women. Sterke vrouwen in de mode’ is nog tot en met 15 september 2019 te zien in Modemuseum Hasselt aan de Gasthuisstraat 11 in Hasselt. Een ticket kost 8 euro en de expositie is geopend van tien uur 's ochtends tot vijf uur ‘s avonds.

Beelden: Modemuseum Hasselt/Kristof Vrancken