De documentaire over modehuis Maison Margiela gaat 22 oktober in première in het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Het merk heeft gekozen om ‘We Margiela’ in wereldpremière te laten gaan in het Rotterdamse museum omdat twintig jaar geleden het modehuis daar de eerste tentoonstelling hield.

In de documentaire vertelt mede-oprichter Jenny Meirens en het creatieve team achter het modehuis voor het eerst het verhaal van de ontstaansgeschiedenis van het merk. Voor de documentaire zijn ‘diepgaande interviews gehouden en wordt er uniek archiefmateriaal getoond.’ De filmmakers, het Rotterdamse mint film office, zijn op zoek gegaan naar de impact van Maison Margiela op de huidige modewereld.

Na de première in Rotterdam zal de film vervolgens getoond worden in het ModeMuseum in Antwerpen op 23 oktober en 10 Corso Como in Milaan op 26 oktober. Vanaf 26 oktober is de documentaire ook te zien in de Nederlandse bioscopen, bij Cinema Delicatessen in Amsterdam. Het tonen van de film is een onderdeel van de tentoonstelling Change the System in het Museum Boijmans Van Beuningen. Deze tentoonstelling focust op de veranderkracht van een nieuwe generatie ontwerpers.

Maison Margiela werd in 1988 opgericht door Martin Margiela en Jenny Meirens. Het modehuis werd in 2002 verkocht en beide oprichters trokken zich terug. ‘Meirens en Margiela hebben sinds de verkoop elkaar niet meer gesproken,’ meldt het persbericht over de documentaire. Meirens overleed in juli 2017 na een lang ziektebed.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN