• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Dit zijn de finalisten van de vierde editie van de Fashion Makes Sense Award

Dit zijn de finalisten van de vierde editie van de Fashion Makes Sense Award

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

FashionClash heeft de finalisten bekendgemaakt voor de vierde editie van Fashion Makes Sense Award, een stimuleringsprijs voor jonge duurzame ontwerpers. In de race zijn Andrea Grossi, Arí van Twillert, Esra Copur, Kevin Pleiter, Marko Feher, Mathilde Rougier, Matthew Needham, Sankim en Saskia Lenaerts.

De finalisten presenteren hun werk tijdens de Fashion Makes Sense Award Show op zaterdag 27 februari tijdens de digitale editie van FashionClash Festival. Tijdens deze online [live] presentatie presenteert Liselot Hoeksta haar project ‘Deadstock Island’ en worden de winnaars van de FMSA bekendgemaakt, zo meldt FashionClash in een persbericht. Er zijn twee prijzen te vergeven: een juryprijs van 2500 euro en een publieksprijs van 1000 euro.

De twaalfde editie van FashionClash Festival vindt plaats van 26 tot en met 28 februari. Het programma bestaat uit virtuele modeshows, exposities, korte films, cross-overs met podiumkunsten en live fashion talks met een aantal deelnemers. Het digitale publieksprogramma en de virtuele presentaties zijn gratis toegankelijk.

Eerdere Fashion Makes Sense Award winnaars zijn:

  • 2017: Birute Mazeikaite (juryprijs), Strikks (publieksprijs)
  • 2018: Paolo Carzana (juryprijs), Sandermann (publieksprijs) en Gal Yakobovitch (speciale vermelding)
  • 2019: Garcia Bello (juryprijs), Iris van Wees (publieksprijs) en Elke Lutgerink (speciale vermelding)

Foto en video: Fashion Makes Sense Award, eigendom FashionClash

Fashion Makes Sense Award
FashionClash