Sieraden- en horlogemerk Fred, onderdeel van LVMH Moët Hennesy Louis Vuitton, heeft in Charles Leung hun nieuwe CEO gevonden. Leung vervult de functie nadat deze enkele maanden geleden vrij kwam. Dit meldt WWD als eerst. Vanaf 1 november zal Leung zijn positie als CEO bij Fred innemen.

Leung was voor zijn aanstelling bij Fred werkzaam als vice president bij het Franse sieraden- en horlogemerk Chaumet, waar hij de leiding had over de internationale verkoop en distributie. “Hij brengt kennis van sieraden en uitgebreide ervaring in het managen van mensen in de detailhandel over de hele wereld met zich mee", aldus Toni Belloni, groepsdirecteur bij LVMH over Leung in een persbericht in handen van WWD.

Rachel Marouani, voormalig CEO bij Fred, verliet het juwelenmerk in 2017 na een ambtstermijn van zes jaar. Marouani ruilde Fred in voor een managementfunctie bij het Franse make-upbedrijf Make Up Forever, onderdeel van de LVMH groep.

Een van de opdrachten die aan Leung is meegegeven, is om de positie van het merk in Azië te versterken. Het bedrijf is gestart met zijn expansie in de Chinese markt. WWD schrijft dat het binnen deze markt vijf winkels per jaar zal gaan openen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN