Beurs van Berlage toont kledingstukken artiest Prince

My Name is Prince opent vandaag haar deuren in de Beurs van Berlage. Meerdere iconische kledingstukken van artiest en mode icoon Prince zijn in de tentoonstelling te zien.

Onder andere outfits van zijn Purple Rain tour uit 1984 en 1985 zijn te zien, maar ook kleding van zijn Lovesexy tour in 1988 en 1989 zijn te zien. Alle items in de tentoonstelling zijn afkomstig van Prince’s landgoed Paisley Park in Minnesota, Amerika. Ook zijn garderobe uit de film Graffiti Bridge is opgenomen in de expositie. Bijzonder zijn ook een zonnebril uit 2014, een wandelstok versierd met diamanten uit 2015 en kleding die hij in 2007 tijdens 3121 shows heeft gedragen.

Naast kleding van de iconische artiest, zijn ook zijn Gibson L65 gitaar te bewonderen naast twee andere gitaars die Prince gebruikt heeft tijdens zijn tours. “My Name is Prince geeft fans en muziekliefhebbers een kans om dichtbij het leven en werk van de muzieklegende te komen in dit retrospectief die het erfgoed van een van muziek’s invloedrijkste figuren viert, Prince Rogers Nelson,” aldus het persbericht.

De tentoonstelling is te bezoeken van 8 maart tot en met 8 juni in de Beurs van Berlage, Amsterdam. Prince overleed in april 2016. Zijn onverwachte overlijden zorgde voor veel reacties uit de modewereld.

Beurs van Berlage toont kledingstukken artiest Prince

Beeld: Paisley Park

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN