Zal Coach Jimmy Choo kopen?

Amerikaanse accessoires gigant Coach is een van de bedrijven in de running om luxe schoenenmerk Jimmy Choo te kopen voor 1 miljard pond (1,2 miljard euro).

Het New Yorkse merk heeft het oog al langere tijd laten vallen op luxe bedrijven sinds het de koop van Kate Spade heeft uitgesteld en een gefaalde poging deed om vorig jaar Burberry te kopen voor 20 miljard pond (23,6 miljard euro).

Volgens Investors Chronicle is Jimmy Choo op de markt gezet door de grootste aandeelhouder, de Duitse investeringsgroep JAB Holdings. De groep deed al eerder een kwart van Jimmy Choo van de hand aan het einde van 2014 en zei dat een potentiële verkoop de beste manier zou zijn om de waarde te vergroten voor aandeelhouders, maar het bedrijf had nog geen bod ontvangen op dat moment.

De beslissing komt in een tijd wanneer JAB probeert afstand te nemen van luxe goederen en meer naar de koffiemarkt trekt nadat ze Keurig Green Mountain, een bedrijf dat koffiemachines maakt, kocht in 2015 voor 12 miljard dollar (12,8 miljard euro).

JAB kocht Jimmy Choo voor 500 miljoen pond (589 miljoen euro) in 2011 en het bedrijf wordt nu geschat op een waarde van 656 miljoen pond (773 miljoen euro). JAB heeft nog steeds investeringen in luxe kledingmerk Bally en via beauty gigant Coty in groepen zoals Calvin Klein en Marc Jacobs.

Volgens het Amerikaanse Bloomberg kan Jimmy Choo interesse aanwakkeren bij bedrijven in Azië, Verenigde Staten en Europa maar ook bij private equity bedrijven. Hoogstwaarschijnlijk zijn bedrijven zoals Michael Kors Holdings ltd., LVMH, Kering en Coach Inc geïnteresseerd in een aankoop.

Beeld: Jimmy Choo website

Vertaling en bewerking: Caitlyn Terra

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN