• Home
  • Nieuws
  • Business
  • YGM bevestigt verkoop Aquascutom aan Shandong Ruyi Group

YGM bevestigt verkoop Aquascutom aan Shandong Ruyi Group

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

YGM Trading heeft de verkoop van het Britse Aquascutum aan de Chinese Shandong Ruyi Group bevestigd. Het merk wordt overgenomen door Jining Ruyi Investment Co Ltd, een houdstermaatschappij van Shanding Ruyi Technology Group. Er is 117 million dollar (111 miljoen euro) neergeteld voor de overname van het iconische merk.

YGM Trading heeft een overeenkomst bereikt met Jining Ruyi Investment over de productie, de detailhandel en de intellectuele eigendomsrechten van Aquascutum. “De directors geloven dat verdere en substantiele investeringen nodig zijn om de Aquascutum business verder te stimuleren om de competitieve en operationele efficientie te verbeteren, om zo een basis te leggen voor een duurzame ontwikkeling van de groep, en dat er druk blijft op de totale winstgevendheid van de groep in de nabije toekomst,” laat YGM in een statement weten.

Het was al langer bekend dat het Britse merk verkocht was, maar tot nu was niet bekend door wie. YGM Trading verwierf het Britse merk in 2012 voor 15 miljoen pond. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf geinvesteerd in het openen van nieuwe winkels en marketingactiviteiten, om het merk meer wereldwijde naamsbekendheid te geven. Vanwege de onstabiele marktomstandigheden en de vertraging van de luxemarkt was het tijd voor een nieuwe eigenaar, vond YGM Trading.

Shandong Ruyi kocht eerder dit jaar de Franse modegroep SMCP, het moederbedrijf van de goedlopende retailmerken Maje, Sandro en Claudie Pierlot. Onlangs verwierf het een minderheidsbelang in TM Lewin, tevens heeft de groep een belang van 80 procent in textielspecialist Taylor & Heer en is het een van de eigenaren van Carloway Mill (Harris Tweed fabrikant).

Beeld: Aquascutum Facebook

Aquascutum
Shandong Ruyi Group
YGM Trading