• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Iconisch Brits jassenmerk Aquascutum verkocht

Iconisch Brits jassenmerk Aquascutum verkocht

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Britse Aquascutum wordt verkocht. Het iconische merk dat in 1851 werd opgericht, is in handen van investeringsmaatschappij YGM Trading in Hongkong. Uit het jaarverslag van YGM blijkt dat Aquascutum aan twee partijen wordt verkocht voor omgerekend 115 miljoen euro, en dat deze partijen in maart 2017 het roer officieel willen overnemen. Om welke partijen het gaat wordt echter niet vermeld. Ook is niet duidelijk of het bedrijf na de verkoop wordt gesplitst.

Volgens diverse internationale media is de Chinese Shandong Ruyi Group een van de kopers. Shandong Ruyi kocht eerder dit jaar de Franse modegroep SMCP, het moederbedrijf van de goedlopende retailmerken Maje, Sandro en Claudie Pierlot.

Aquascutum, latijn voor water schild, werd opgericht door John Emary. In 1914 ontwikkelde het merk de bekende trenchcoat voor het Britse leger. Waar dat andere Britse regenjassenmerk, Burberry, het echter een stuk beter doet in fashionkringen worstelt Aquascutum met een niet-modisch imago en tegenvallende resultaten. YGM Trading kocht het merk - dat toen op de rand van een faillissement stond - in 2012 voor omgerekend 18 miljoen euro en focusde vooral op China. Anno 2016 wordt Aquascutum een stuk hoger gewaardeerd, maar zag in de afgelopen zes maanden de omzet met 16 procent dalen. In China werden 14 van de 135 winkels gesloten, wel kwam er een winkel in Europa bij.

Aquascutum