• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Verwachte afname van groei Belgische e-commerce in 2015

Verwachte afname van groei Belgische e-commerce in 2015

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Terwijl BeCommerce vorige week nog berichtte dat de Belgische e-commerce het goed doet, ziet het ernaar uit dat de sterke stijging van de omzet uit online retail niet eindeloos zal duren. De groei die in 2014 nog 14,3 procent bedroeg, wordt voor 2015 geschat op 8,1 procent.

De Ecommerce Foundation, een wereldwijde organisatie die onderzoek doet naar e-commerce, berichtte vorige week dat het aantal online aankopen wereldwijd groeide met 24 procent. Ondanks dat de online retail nog steeds groeit, zal dit gaan vertragen omdat de markt volgens onderzoekers van de Ecommerce Foundation ´volwassen´ is geworden.

Een ander interessant resultaat dat naar voren kwam in het rapport, is dat meer dan één op de drie online aankopen (34 procent) gedaan worden in het buitenland. Belgen bestellen met name uit Nederland, Duitsland en Frankrijk. De reden hiervoor is dat er in België relatief weinig webshops zijn die ook nog eens laat zijn begonnen. Tot slot speelt ook de tweetaligheid van het land een rol, omdat het hierdoor voor online retailers moeilijker is om heel België te bereiken met één webshop.

Ecommerce Foundation