Verlies houdt aan voor Zalando in eerste kwartaal, voert omzet op met 15,2 procent

Waar Zalando SE vorig boekjaar in het eerste kwartaal nog een EBIT van maar 0,4 miljoen euro op moest schrijven, zien de resultaten voor het afgelopen kwartaal er beter uit dankzij een EBIT van 6,4 miljoen euro. Dit blijkt uit de kwartaalcijfers van het bedrijf. Onderaan de streep nam het nettoverlies wel toe van 15,1 miljoen euro naar 17,6 miljoen euro.

De omzet kwam neer op 1,37 miljard euro door een groei van 15,2 procent. Het aantal actieve klanten steeg in het eerste kwartaal met 14,1 procent naar 27,2 miljoen mensen. In de eerste drie maanden van het boekjaar 2019 werden de websites van Zalando in totaal 923,9 miljoen keer bezocht. Het aantal orders steeg met 23,6 procent naar 31,4 miljoen.

De resultaten van het eerste kwartaal bevestigen de verwachting voor het gehele boekjaar. Over het boekjaar 2019 verwacht het bedrijf een EBIT tussen de 175 en 225 miljoen euro te behalen. “Onze duidelijke focus op consumenten heeft resultaat geboekt in het eerste kwartaal, terwijl we verder bouwen aan het startpunt voor mode in Europa,” aldus Zalando CEO Rubin Ritter in het persbericht.

Beeld: Zalando SE newsroom

 

Related Products

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN