• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Unizo verontwaardigd over niet-verlenging moratorium op faillissementen: "Verplicht gesloten bedrijven worden nu helemaal in de wind gezet."

Unizo verontwaardigd over niet-verlenging moratorium op faillissementen: "Verplicht gesloten bedrijven worden nu helemaal in de wind gezet."

Door Georgia Oost

bezig met laden...

Scroll down to read more

Unizo reageert in een persbericht verontwaardigd en ‘vol onbegrip’ op de niet-verlenging van het moratorium op faillisementen, dat dit weekend afloopt. “Uiteraard gaat het er niet om dat zo’n moratorium eindeloos moet blijven doorlopen”, benadrukt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO, in het bericht. “Maar je kan bedrijven uit verplicht gesloten sectoren toch niet compleet in de wind zetten zolang het hen wettelijk wordt verboden om op eigen kracht omzet en cashflow te genereren.”

“Ze krijgen niet eens de kans om zichzelf te verdedigen en zich zelf uit deze crisis te werken,” zo vervolgt van Assche in het persbericht. “Waarom werd het moratorium voor verplicht gesloten bedrijven dan bij de tweede lockdown verlengd, terwijl ze vandaag nog even dicht zijn en hun situatie dus geen haar is veranderd? Daarom hameren we andermaal op de nood aan een verlenging van het moratorium voor verplicht gesloten bedrijven, net zo lang tot ze weer mogen heropenen.”

Twee dagen geleden pleitte Unizo nog voor een verlenging van meerdere steunmaatregelen tijdens een hoorzitting in de Kamercommissie Economie, waar hij was uitgenodigd. “We vrezen nu een golf aan faillissementen, ook van bedrijven die daar zelf helemaal geen schuld aan hebben.”

Coronavirus
UNIZO