• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Unizo: “Tweede lockdown is genadeslag voor groot deel zelfstandigen”

Unizo: “Tweede lockdown is genadeslag voor groot deel zelfstandigen”

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Brancheorganisatie Unizo waarschuwt voor de effecten van een tweede lockdown. De afgelopen weken stijgen de corona-cijfers in België in rap tempo en een tweede sluiting dreigt steeds dichterbij te komen. De organisatie merkt op dat handhaving van de regels cruciaal is om een nieuwe lockdown te vermijden.

“Het effect van de verstrenging is al een noodzakelijk kwaad voor onze economie, maar een nieuwe sluiting zou de absolute genadeslag betekenen voor een groot deel van onze zelfstandige ondernemers,” aldus Danny van Assche, gedelegeerd bestuurder van Unizo, in het persbericht. “De rode draad in deze coronacrisis was dat het volgen van de maatregelen essentieel is om een daling in het aantal besmettingen te verkrijgen. We doen daarom ook de oproep dat iedereen de maatregelen volgt en dat de regels correct gecontroleerd worden.”

Unizo benadrukt: “Tweede lockdown valt te vermijden. Zet in op handhaving.” Zowel in België als andere Europese landen zoals Nederland en Groot-Brittannië stijgen de cijfers de afgelopen tijd hard. In beide landen worden deze week naar alle waarschijnlijk ook nieuwe regels aangekondigd, mogelijk ook voor de retail.

Coronavirus
UNIZO