• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Sportmerk On wil omzet in drie jaar tijd verdubbelen

Sportmerk On wil omzet in drie jaar tijd verdubbelen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De flagshipstore van On in Londen. Credits: On

Zwitsers sportmerk On heeft grote plannen voor de komende jaren. Met jaren van zeer hoge groei achter de rug is het nog niet van plan af te remmen. De omzet moet in drie jaar tijd verdubbeld worden, zo blijkt uit een update van het bedrijf.

Het afgelopen boekjaar overschreed het bedrijf voor het eerst de 1 miljard grens met de omzet. Het bedrijf behaalde een omzet van 1,2 miljard Zwitsere frank (wat eveneens neerkomt op 1,2 miljard euro). De omzet werd in dat boekjaar gestuwd door een groei van 68,7 procent. Het is niet de eerste keer dat On uitzonderlijke groeicijfers laat zien, het sportmerk rapporteert al jaren gelijksoortige cijfers.

Voor het huidige boekjaar, 2023, verwacht On een omzet van minstens 1,76 miljard Zwitserse frank. Voor de groeidoelen die het bedrijf vandaag bekendmaakt, betekent dit dat tegen 2026 de omzet op 3,5 miljard Zwitserse Frank moet liggen. Naast het omzetdoel streeft het bedrijf ook naar een bruto winstmarge van 60 procent én een 18 procent plus in het ebitda marge.

On Running