• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Overname Nasty Gal door Boohoo is bijna rond

Overname Nasty Gal door Boohoo is bijna rond

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Britse e-tailer Boohoo heeft toestemming gekregen van de rechtbank voor de overname van het failliet verklaarde Nasty Gal. Het bedrijf komt hiermee weer een stap dichter bij het afronden van de overname van het Amerikaanse modebedrijf.

Het in Manchester gevestigde bedrijf heeft 20 miljoen dollar (18,8 miljoen euro) betaald voor Nasty Gal. In december 2016 werd bekend dat Boohoo als zogenaamd ‘stalking horse’ kandidaat als eerste een bod mocht uitbrengen op het bedrijf. Als de overname rond is, zal Boohoo de nieuwe eigenaar zijn van alle intellectuele eigendomsrechten evenals de klantenbestanden van Nasty Gal. Verwacht wordt dat de deal op 28 februari volledig rond zal zijn.

Boohoo CEO’s Mahmud Kamani en Carol Kane laten in een persbericht het volgende weten: “We zijn enorm verheugd dat we erin zijn geslaagd Nasty Gal over te nemen. Het biedt ons een mooie kans om ons internationale aanbod te vergroten en zo een steeds groter groeiende groep jonge consumenten in de hele wereld te inspireren.” Overigens nam het Britse bedrijf in 2016 ook al een meerderheidsbelang in mode e-tailer PrettyLittleThing.

Beeld: Boohoo Facebook

Boohoo
Nasty Ga