• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Opnieuw directielid Bpost weg door onderzoek

Opnieuw directielid Bpost weg door onderzoek

Door Emilie van Kinschot

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Credits: Bpost

Het onderzoek bij Bpost naar wanpraktijken en verdachte overheidscontracten leidt nu ook tot het vertrek van directielid Kathleen Van Beveren. Dat meldt Bpost maandag in een persbericht op haar website.

Bpost ligt al langer onder vuur. Er vinden diverse onderzoeken plaats naar wanpraktijken en opmerkelijke contracten. Eerder kwam al aan het licht dat er illegale afspraken waren gemaakt tussen krantendistributeurs Bpost en PPP en tussen uitgevers DPG Media en Mediahuis.

Bpost en Van Beveren zijn het erover eens dat de lopende nalevingscontrole binnen Bpost een impact heeft op haar rol binnen het bedrijf. “We zijn zeer grondig in ons onderzoek en laten niets onopgemerkt, terwijl we ook samenwerken met de bevoegde autoriteiten”, zegt Audrey Hanard, Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Eind juni kwam al aan het licht dat Dirk Tirez, de voormalig CEO van Bpost, minstens sinds januari 2022 op de hoogte was van de geheime afspraken rond het krantencontract dat het postbedrijf had. Dat meldde VRT News op basis van mailverkeer dat de redactie kon inzien.

Bpost