Omzetdaling van 11 procent voor Wolford tijdens herstructurering

Wolford AG heeft het afgelopen halfjaar een omzet van 62,37 miljoen euro behaald. Dit betekent dat de omzet met 11 procent is teruggelopen ten opzichte van de omzet een jaar eerder, zo blijkt uit de gerapporteerde cijfers.

Het beenmode bedrijf heeft, mede door het reduceren van kosten, het EBIT weten te verbeteren ondanks de teruglopende omzet en hogere marketingkosten. Het EBIT kwam neer op -5,92 miljoen euro in vergelijking met -6,18 miljoen euro vorig jaar. In het tweede kwartaal noteerde Wolford AG een positief EBIT van 1 miljoen euro, aldus het rapport. Onderaan de streep nam het verlies echter wel toe, het bedrijf rapporteert een verlies van 7,33 miljoen euro. Het voorgaande jaar was dit verlies nog 6,62 miljoen euro in de eerste zes maanden.

In de eigen retail daalde de omzet met 9,3 procent, in de groothandel kwam dit percentage neer op 10,3 procent. In het online segment steeg de omzet met 14 procent. Tijdens het tweede kwartaal had Wolford AG te maken met een lager bezoekersaantal vanwege de zomerse temperaturen die lang aanhielden en daardoor zorgde voor een late start van het herfst verkoopseizoen. Wolford AG benadrukt dat de gehele Duitse mode industrie last had van deze hoge temperaturen en dat de omzet in september alleen al 13 procent terug is gevallen ten opzichte van vorig jaar.

Wolford introduceert nieuw winkelconcept in Amsterdam

Wolford AG is op dit moment bezig met een herstructureringsprogramma waarbij systematisch kosten worden verminderd en de bedrijfsprocessen worden gestroomlijnd. Deze activiteiten laten in het eerste halfjaar een positief effect zien, aldus het verslag. In het halfjaar wist het bedrijf ook de schuld te reduceren van 39,15 miljoen euro naar 25,21 miljoen euro.

Het beenmode merk is bezig met het implementeren van een nieuwe merkstrategie. Het merk wil een jongere doelgroep beter aanspreken en heeft hiervoor onder andere een nieuwe fashion collectie gelanceerd. Het merk introduceert in januari 2019 ook een nieuw winkelconcept. Eerst zullen twee Parijse boetieks omgebouwd worden tot het concept, waarna ook het concept naar Amsterdam zal komen in januari. “We creëren een moderne wereld van ervaringen die past bij de belofte van het merk,” aldus CEO Axel Dreher in het verslag. “Het concept is flexibel en daardoor aan te passen aan lokale kenmerken en is economisch uitvoerbaar.

Beeld: Wolford website

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN