• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzet Under Armour hoger dan verwacht, past voorspelling hele boekjaar aan

Omzet Under Armour hoger dan verwacht, past voorspelling hele boekjaar aan

Door Caitlyn Terra

30 okt. 2018

“Onze resultaten van het derde kwartaal laten zien dat onze meerjarige transformatie een goede start heeft,” aldus CEO Kevin Plank van Under Armour, Inc. in het kwartaalverslag. Vanwege de positieve resultaten, een omzetgroei van 3 procent, verhoogt het herstructurerende bedrijf de verwachting voor het gehele boekjaar. Afgelopen september verlaagde het bedrijf de winstcijfers juist nog vanwege geplande ontslagen wereldwijd.

In het derde kwartaal werd een omzet gedraaid van 1,4 miljard dollar (1,23 miljard euro). De omzet uit de groothandel nam met 4 procent toe naar 914 miljoen dollar (804 miljoen euro). Direct-to-consumer verkoop resulteerde het afgelopen kwartaal in gelijke omzet, 465 miljoen dollar (409 miljoen euro). Het netto inkomen komt in het derde kwartaal neer op 75 miljoen dollar (66 miljoen euro).

In thuis regio Noord-Amerika wordt een afname van 2 procent gerapporteerd naar 1,1 miljard dollar (968 miljoen euro) omzet. Internationale omzet steeg 15 procent naar 351 miljoen dollar (309 miljoen euro). Binnen de internationale regio steeg de omzet in de EMEA met 15 procent, in Asia-Pacific ook met 15 procent en in Latijns Amerika 16 procent.

Under Armour zag in het accessoires segment de omzet afnemen met 6 procent, het schoenen segment behaalde opnieuw een omzet van 285 miljoen dollar (251 miljoen euro) in het derde kwartaal en de verkoop van kleding steeg met 4 procent. In het kledingsegment werd een omzet van 978 miljoen dollar (861 miljoen euro) behaald dankzij een groei in de training, golf en teamsport categorieën.

Het bedrijf verhoogt de voorspelling voor het gehele boekjaar. Het bedrijf verwacht een omzetstijging tussen de 3 en 4 procent. De omzet zal licht worden gedrukt door de afname in Noord-Amerika, maar deze daling wordt naar verwachting overtroffen door de internationale groei die op 25 procent wordt geschat voor het gehele boekjaar. Halverwege 2017 kondigde Under Armour een herstructurering aan na een verlies van 12 miljoen in het tweede kwartaal. De meerjarige transformatie van het bedrijf is nu iets meer dan een jaar bezig.