Omzet Kering stijgt in eerste helft 2015: Gucci gaat goede kant op

Misschien ontwerpt Alessandro Michele betere collecties dan Frida Giannini. Misschien hebben consumenten door de nieuwe hoofdontwerper van Gucci gewoon meer zin om hun garderobe aan te vullen. Feit is in ieder geval dat het modehuis de omzet in de eerste helft van het jaar zag stijgen met 11,8 procent. Dat heeft moederbedrijf Kering bekend gemaakt.

Ontwerpster Giannini was meer dan een decennium werkzaam bij Gucci. Haar vertrek volgde na jarenlange tegenvallende resultaten. Volgens het Franse concern voor luxe mode, Kering, is de omzet nu ook gestegen doordat er meer toerisme is. Vooral in West-Europa en Japan kochten meer toeristen Gucci items.

Omzet Kering stijgt in eerste helft 2015: Gucci gaat goede kant op

Kering heeft last van wisselkoersschommelingen

In totaal zag het moederbedrijf van merken als Saint Laurent, Balenciaga en Christopher Kane, de omzet in het eerste half jaar van 2015 stijgen naar 5,5 miljard euro. Dat 17 procent meer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijfsresultaat daalde wel: met 5,4 procent naar 773 miljoen euro. Volgens het bedrijf is dat vooral het gevolg van wisselkoersschommelingen. De Ebitda (inkomsten voor aftrek van interest, belastingen, afschrijvingen op activa en afschrijvingen op leningen en goodwill) kwam uit op 972 miljoen euro en het nettoresultaat 423 miljoen euro. In de eerste zes maanden van 2014 was het nettoresultaat 185 miljoen euro.

Omzet Kering stijgt in eerste helft 2015: Gucci gaat goede kant op

"Kering leverde een goede prestatie in de eerste helft van 2015," zegt CEO François-Henri Pinault in een persbericht. "Ons businessmodel stelt ons in staat om de groei in de meer dynamische markten te veroveren. Onze luxe activiteiten, vooral gegroeid dankzij meer verkoop in onze eigen winkels in de volwassen markten, liet een sterke stijgende lijn zien. We zijn bijzonder tevreden met de vooruitgang bij Gucci."

Omzet Kering stijgt in eerste helft 2015: Gucci gaat goede kant op

Kering verwacht dat het economische klimaat onrustig blijft en dat dat invloed zal blijven hebben op de winst in de tweede helft van het jaar.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN