Crocs, Inc. heeft in het eerste kwartaal positieve resultaten behaald, zo luidt het kwartaalverslag. De omzet steeg met 4,5 procent tijdens het eerste kwartaal in vergelijking met de eerste drie maanden van 2018.

In de groothandel steeg de omzet van Crocs met 5,2 procent, in de retail rapporteert het een stijging van 8,7 procent en online steeg de omzet met 16,5 procent. In totaal werd een omzet van 295,9 miljoen dollar behaald (264,3 miljoen euro).

“2019 heeft een goede start gehad,” aldus CEO van Crocs, Inc, Andrew Rees, in het verslag. “De omzet oversteeg onze verwachtingen vanwege de snellere doorverkoop dankzij de vraag voor onze producten en de buzz rondom het merk. Ik ben zelfverzekerder dan ooit over de kracht van het merk en onze toekomst.”

Het netto inkomen van het bedrijf steeg van 12,5 miljoen dollar naar 24,7 miljoen euro (11,1 miljoen en 22 miljoen euro) in het eerste kwartaal. Voor het gehele jaar verwacht het bedrijf een omzetgroei tussen de vijf en zeven procent en een totale omzet van 1 miljard dollar (893,9 miljoen euro).

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN