• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Netto inkomen Tapestry, Inc. schiet omhoog in tweede kwartaal

Netto inkomen Tapestry, Inc. schiet omhoog in tweede kwartaal

Door Caitlyn Terra

7 feb. 2019

Tapestry, Inc. heeft een goed tweede kwartaal achter de rug, zo blijkt uit de gerapporteerde cijfers. Zowel de omzet als de winst ging bij het moederbedrijf van Coach, Kate Spade en Stuart Weitzman omhoog in het tweede kwartaal.

De netto omzet steeg licht naar 1,8 miljard dollar dankzij een stijging van 1 procent. Het netto inkomen daarentegen schiet omhoog naar 255 miljoen dollar, terwijl dit vorig boekjaar in het tweede kwartaal nog op 63 miljoen lag. Hoewel het bedrijf goede resultaten heeft geboekt in het tweede kwartaal, voldoen ze niet aan de verwachting, zo blijkt uit het statement van CEO Victor Luis. “De resultaten voldeden niet aan onze verwachting vanwege toegenomen macro-economische en geopolitieke onzekerheden,” aldus de topman in het verslag. De aandelen van Tapestry, Inc. daalden dan ook met 12,5 procent op de vroege donderdagochtend.

Bij Coach steeg de omzet met 2 procent naar 1,25 miljard dollar. Bij Stuart Weitzman lag de omzetstijging iets hoger, op 3 procent. Het merk behaalde door de stijging een omzet van 124 miljoen dollar. Kate Spade had te maken van een omzetdaling van 1 procent in het tweede kwartaal. De omzet kwam bij het merk neer op 428 miljoen dollar. De daling bij het merk wordt door Tapestry, Inc. gezocht bij het voormalige ontwerpteam die te weinig ‘nieuws’ in de laatste collectie hadden verwerkt. Inmiddels heeft het merk een nieuwe creatief directeur verwelkomd, Nicola Glass, waarvan de eerste collectie nu in de winkels ligt.

COACH
KATE SPADE
Stuart Weitzman
TAPESTRY
Tapestry Inc