Netto inkomen Levi Strauss met 300 procent omhoog in Q2

Levi Strauss & Co kijkt positief terug over het afgesloten tweede kwartaal. De positieve toon is niet verbazingwekkend met een verdriedubbeling van het netto inkomen in de periode. Het inkomen steeg met 328 procent van 18 miljoen dollar (15,3 miljoen euro) naar 75 miljoen dollar (63,9 miljoen euro), aldus het kwartaalrapport.

Beweeg over de grafiek om meer te weten te komen.

Het tweede kwartaal van dit boekjaar was eveneens het derde achtereenvolgende kwartaal waarin Levi Strauss een tweecijferige groei boekte in de omzet. Dit kwartaal ging de omzet omhoog met 17 procent naar een bedrag van 1,246 miljard dollar ( 1 miljard euro). De groei werd volgens CEO Chip Bergh van Levi’s gestuwd door ‘gedisciplineerde uitvoering van onze strategieën en ons gevarieerde portfolio’, aldus de topman in het rapport. “Deze resultaten zijn beter dan die van de gehele industrie en gingen onze eigen verwachtingen te boven, daarom verhogen we nu onze verwachting voor het gehele jaar.” Voor het gehele jaar verwacht het bedrijf nu een omzetgroei van 10 procent, in plaats van 8 procent.

In Amerika, de grootste markt van het bedrijf, werd een omzet van 670 miljoen dollar (571 miljoen euro) geboekt, en een groei van 11 procent. Europa zag de omzet het hardst groeien, met 31 procent, naar 367 miljoen dollar (312 miljoen euro). In Azië nam de omzet toe met 13 procent naar 209 miljoen dollar (178 miljoen euro).

Beeld: Levi's Strauss Facebook

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN