• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Nederlands sieradenmerk QOSS zoekt agenten voor Duitsland en België

Nederlands sieradenmerk QOSS zoekt agenten voor Duitsland en België

INGEZONDEN MEDEDELING
Door Sponsor

6 dec. 2021

Business

In 2014 begon Kelly Ooteman met het ontwerpen van sieraden. Inmiddels zijn er zeven jaren verstreken en is het sieradenmerk QOSS uitgegroeid tot een succesvol label. “Momenteel hebben we ongeveer 400 verkooppunten in Nederland, Duitsland en België. We willen QOSS laten groeien door meer verkooppunten te genereren en daarvoor zijn we op zoek agenten in Duitsland en België”, aldus Kelly.

Handgemaakte sieraden om zelf samen te stellen

De collectie van QOSS bevat sieraden, leren tassen en sjaals. Onze sieraden worden met de hand vervaardigd in Nederland. Dit onderscheidt QOSS van veel anderen sieradenlabels. “De winkeliers hebben de mogelijkheid om zelf hun collectie samen te stellen door middel van de combinatie leer en steen”, aldus Kelly.

Door de vele combinatiemogelijkheden en om de kwaliteit van de sieraden te behouden, wordt elke order speciaal voor de winkelier gemaakt.

Tijdloos en van hoge kwaliteit

De producten van QOSS zijn puur, origineel, stoer en zelf ontworpen, waardoor ze een authentieke tijdloze, uitstraling hebben. De kracht van het merk schuilt grotendeels in het feit dat alle sieraden goed te combineren zijn. “Klanten kopen zelden alleen een armband, het is vaak een setje. We merken dat veel klanten hun eigen QOSS-collectie hebben en deze blijven aanvullen met nieuwe sieraden. Wij denken dat dit te danken is aan de tijdloze uitstraling van onze sieraden.”

“Van veel winkeliers krijgen we terug dat wij een super prijs-kwaliteitverhouding hebben.” De prijs voor een sieraad varieert tussen de 20 en 50 euro per item. “We brengen twee keer per jaar een collectie uit; in januari en augustus. Daar zitten natuurlijk weleens sieraden tussen met steentjes in een modekleur. Toch zijn de meeste items uit onze collecties wat meer basic en niet erg onderhevig aan modetrends. Dat maakt ze geschikt voor een heel brede doelgroep.”

Uitbreiden in België en Duitsland

QOSS heeft de ambitie om de komende jaren het merk verder te laten groeien. Nu ligt de focus op het realiseren van meer verkooppunten in België en Duitsland, dus zoekt het bedrijf in beide landen een agent. “In België zoeken we iemand die zich gaat richten op het kustgedeelte in het westen. In Duitsland – waar we al vijf vertegenwoordigers hebben – richten we ons niet op een specifiek gebied, maar meer op een geheel goede dekking van Duitsland.”

“Het belangrijkste is dat een agent enthousiast is over het merk. We zoeken iemand die de collectie begrijpt. QOSS heeft een uitgebreide collectie, hierdoor zoekt QOSS een agent die de tijd en ruimte heeft om het merk goed te kunnen toelichten aan potentiële B2B-klanten.”

“QOSS is in Duitsland met name populair bij conceptstores. Als een agent op dit vlak al een netwerk heeft, maakt dat het makkelijker. Of iemand heel ervaren is of beginnend, maakt overigens niet uit. Het is voor ons belangrijker dat een agent bij QOSS past en zich kan identificeren met onze producten en visie.”

Klik hier om de vacature bij QOSS te bekijken

Neem voor meer informatie contact op met Kelly Ooteman of Judith van Eijk

(info@qoss.nl)