• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Moederbedrijf Inno sluit in Duitsland ten minste een derde van de winkels’

‘Moederbedrijf Inno sluit in Duitsland ten minste een derde van de winkels’

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Galeria-filiaal in Frankfurt. Beeld: FashionUnited

Galeria Karstadt Kaufhof, het Duitse warenhuisconcern en moederbedrijf van de Belgische Inno-winkels, moet in Duitsland ten minste één op de drie winkels sluiten om overeind te blijven. Dat zegt de directeur Galeria, Miguel Müllenbach, tegen de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung. De sluiting heeft geen betrekking op de Belgische Inno-winkels, bevestigt De Tijd.

De winkels worden gesloten omdat Galeria Karstadt Kaufhof financieel in zwaar weer verkeert. Een woordvoerder van de keten zegt tegenover het Duitse persbureau DPA dat er een beschermingsprocedure wordt opgestart, een zogenaamde Schutzschirmverfahren, die het bedrijf met tijdelijke bescherming tegen schuldeisers de ruimte moet geven een nieuw plan uit te werken.

Het bedrijf vroeg eerder al eens een schuldherschikking aan en deed recentelijk nog een beroep op staatssteun. Kort daarna publiceerde het bedrijf de jaarcijfers voor het boekjaar 2020-2021, waaruit bleek dat de omzet met 39 procent was gedaald. De resultaten van het boekjaar 2021-2022, dat eind september afliep, zijn nog niet bekend. Naar verwachting zullen ook in dat verslag veel rode cijfers staan.

Galeria Karstadt Kaufhof telt momenteel 131 winkels, waarvan er dus 43 of meer moeten sluiten. Daarbij zal ook personeel worden ontslagen. Er werken circa 17 duizend mensen bij Galeria Karstadt Kaufhof.

Lees ook het Inno-interview van eerder dit jaar:
Inno CEO: "We zien forse groei in de komende vijf jaar"
Galeria Karstadt Kaufhof
Inno