Miljoenenverlies voor Hema in eerste kwartaal 2015

Het eerste kwartaal van 2015 was geen succesvolle tijd voor Hema. De Nederlandse warenhuisketen boekte een nettoverlies van 19,5 miljoen euro. Hema is teleurgesteld.

De afgelopen tijd veranderde Hema flink wat aan het assortiment en de presentatie van de producten in de winkels. Tjeerd Jegen, de opvolger van Ronald van Zetten , zegt in een persbericht: "We hebben een aantal prioriteiten opgesteld om onze prestaties te verbeteren, waarbij we ons specifiek richten op de logistiek. Het zal tijd kosten voordat we hiervan kunnen profiteren. Hoewel het economisch herstel lijkt door te zetten, blijven wij voorzichtig met onze outlook.”

De omzet van Hema is in het eerste kwartaal van 2015 wel gestegen, met 3,2 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2014. In totaal kwam de omzet in de eerste maanden van het jaar uit op 264,4 miljoen euro. De netto-omzet van huishoudartikelen en persoonlijke verzorgingsproducten lieten de grootste stijging zien. Ook steeg de food-omzet. Door uitdagende marktomstandigheden was de omzetontwikkeling in kleding lager in vergelijking met dezelfde periode in het voorgaande jaar. In dit segment presteerde Hema volgens eigen zeggen in lijn met de markt.

De netto-omzet in België en Luxemburg daalde in het eerste kwartaal van 2015 met 2,8 procent naar 33,1 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 34,1 miljoen euro.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN