• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Met Modaris® V8R2 giet Lectra het realisme van virtuele 3D-prototypeontwikkeling in een nieuw jasje

Met Modaris® V8R2 giet Lectra het realisme van virtuele 3D-prototypeontwikkeling in een nieuw jasje

PARTNER CONTENT
Door Partner

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Met deze nieuwe versie van Modaris kunnen collecties sneller op de markt worden gebracht

Lectra lanceert Modaris® V8R2, de nieuwste versie van de 2D/3D-software voor het maken en sorteren van patronen en het genereren van prototypes. Modaris is de meest gebruikte modelleringssoftware bij vooraanstaande mode- en kledingmerken, en deze nieuwe versie maakt de productontwikkeling nog sneller, efficiënter en nauwkeuriger. Met de krachtige 3D-simulatie- en samenwerkingstools kunnen patroonmakers sneller patronen ontwikkelen en daardoor ook hun

besluitvormingsproces versnellen. Doordat er nauwelijks of geen fysieke prototypeontwikkeling meer nodig is, wordt het ontwikkelen van producten goedkoper en hoeft er nog maar heel weinig tijd te liggen tussen het herkennen van een trend en het introduceren van een nieuw product.

Lectra wil zijn positie als marktleider in productontwikkelingssoftware behouden en versterken. Daarom heeft het bij deze upgrade van Modaris speciale aandacht besteed aan virtuele 3D-prototypeontwikkeling. Patroonmakers kunnen nu op elk apparaat 360-gradenvideo's delen met hun partners. Ontwerpers kunnen met behulp van de nieuwe 3D Style-module de stijl en de pasvorm visualiseren, becommentariëren en goedkeuren.

Dankzij nieuwe ontwikkelingen kan het aantal fysieke prototypes met 50% omlaag worden gebracht. Modaris V8R2 heeft betere 3D-simulaties gekregen en is uitgebreid met nieuwe opties (stoffen, doorstikken met 3D-effect, realistische voorstellingen, lichtstudio's, Pantone®, Natural Color System®© enzovoort). De software is nu compatibel met Vizoo, een hoogwaardige scanner die stofstalen er nog realistischer laat uitzien, en met andere 3D-software zoals Maya, 3DS Max en Iray, waarmee digitale weergaven van prototypes nog levensechter en nauwkeuriger worden.

Een van de innovatieve ontwikkelingen van Modaris V8R2 is een speciale figuurnaadfunctie waardoor patroonmakers kleding eenvoudig iets groter kunnen maken. Dankzij deze nieuwe functie neemt het aanpassen van een figuurnaad de helft minder tijd in beslag en gaat het maken van patronen over het algemeen 50 tot 90% sneller.

Een ander pluspunt van deze software – en zeer belangrijk voor internationale medewerkers in de modebranche – is de mogelijkheid om met verschillende maateenheden te werken. Met Modaris V8R2 van Lectra zijn patroonmakers en externe leveranciers verzekerd van de juiste maten, ongeacht welk meetsysteem er wordt gehanteerd in het land van productie.

Modaris V8R2 wint steeds meer terrein onder zijn pilotklanten. Het Italiaanse dameskledingbedrijf GGZ is de eerste die Modaris V8R2 kan aanbevelen. “GGZ is een fast-fashionbedrijf en tijd en kwaliteit zijn voor ons essentieel. Door de nieuwe figuurnaadfunctie van Modaris kunnen we patronen tot 50% sneller aanpassen. Bovendien kunnen we er met 3D-prototypeontwikkeling voor zorgen dat de omvang en de verhoudingen van patronen al in een vroeg stadium aansluiten bij de verwachtingen van onze ontwerpers, waardoor levertijden aanzienlijk korter worden”, stelt Majla Gottardo, patroonmaker bij GGZ.

“We staan aan het begin van het informatietijdperk. Onze patroonmakers hebben te maken met consumenten met allerlei verschillende smaken, lichaamsvormen en maten. Ze moeten honderden collecties leveren en hebben geen tijd voor fouten. We willen hun dagelijkse werkomgeving vereenvoudigen door ze tools te bieden die het ontwikkelingsproces stroomlijnen en waarmee er in een later stadium minder aanpassingen nodig zijn. Zo zorgen we vanaf het begin voor de juiste pasvorm”, vertelt Céline Choussy, Chief Marketing & Communications Officer, Lectra. “Met Modaris V8R2 is dit allemaal mogelijk.”

Over Lectra

Lectra ontwikkelt hoogwaardige technologieën voor bedrijven die kleding, auto-interieurs en meubels tot leven wekken, en maakt op die manier de digitale transformatie in hun branche mogelijk. Lectra geeft merken, producenten en retailers de juiste middelen in handen, van het ontwerp tot de productie. Dat levert hen welverdiende gemoedsrust op, plus het respect en het vertrouwen van de klant en de markt. Lectra werd in 1973 opgericht, heeft tegenwoordig wereldwijd 32 dochterondernemingen, en levert aan klanten in meer dan 100 landen. Lectra heeft meer dan 1.700 werknemers en had in 2018 een omzet van $ 333 miljoen. Lectra staat genoteerd aan de Euronext (LSS).

Ga voor meer informatie naar www.lectra.com

3D
Lectra
Modaris® V8R2
Partner Content
productontwikkeling