Levi Strauss zag in het derde kwartaal van dit boekjaar de omzet stijgen met 7 procent. De omzetgroei werd voornamelijk gestuwd door een toename van 20 procent in Europa.

“We zijn tevreden met onze voortgang in dit kwartaal en van jaar-op-jaar. Onze strategieën werken en ondanks een uitdagend retail omgeving hebben we winstgevende groei geboekt,” aldus Chip Bergh, CEO van Levi Strauss in een statement.

Levi Strauss rapporteerde een omzet van 1,2 miljard dollar (1 miljard euro) over het derde kwartaal. Het netto inkomen van het Amerikaanse bedrijf kwam door een daling van 10 miljoen neer op 88 miljoen. Deze daling was te wijten aan ongunstige wisselkoersen voor het Amerikaanse bedrijf.

In Europa zag het bedrijf het afgelopen kwartaal de grootste groei in omzet, 20 procent. Het thuisland Amerika zag een lichte groei van 2 procent, maar blijft met een omzet van 739 miljoen dollar (624 miljoen euro) de grootste inkomstenbron voor Levi Strauss. Europa bleef steken op ongeveer de helft van de Amerikaanse omzet, 348 miljoen dollar (293 miljoen euro). In Azië werd een verkoop van 182 miljoen dollar gerapporteerd dankzij een stijging van 2 procent.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN