Levi’s voert omzet op met 4 procent in derde kwartaal

Levi Strauss & Co. heeft in het derde kwartaal een omzet van 1,45 miljard dollar behaald. Dit meldt het bedrijf in het kwartaalverslag. De omzet nam toe met vier procent tijdens de drie maanden.

De omzet van het bedrijf steeg het hardst in Europa. Daar nam de omzet met 14 procent toe naar een bedrag van 463 miljoen dollar (421,5 miljoen euro). In Azië steeg de omzet met 9 procent in vergelijking met het derde kwartaal van vorig jaar. In de regio kwam de omzet neer op 213 miljoen dollar (193,9 miljoen euro). In thuisregio Amerika nam de omzet met drie procent af naar een bedrag van 771 miljoen dollar (702,1 miljoen euro).

Het netto inkomen daalde met vier procent door belastingvoordelen die Levi Strauss & Co het jaar daarvoor had behaald in het kwartaal. Het inkomen kwam aan het einde van de periode neer op 124 miljoen dollar (112,9 miljoen euro). “We leverde sterke resultaten in het derde kwartaal en zijn op het juiste pad gebleven om onze verwachtingen voor het gehele jaar waar te maken,” aldus Chip Bergh, de CEO van Levi Strauss & Co, in het verslag. Bergh noemt dat de sterke stijgingen bij het bedrijf te zien waren in de internationale omzet en in de categorieën direct-to-consumer, damesmode en tops.

In de eerste negen maanden van het huidige boekjaar kwam de omzet van het modebedrijf neer op 4,2 miljard dollar (3,8 miljard euro). Het netto inkomen steeg naar 299 miljoen dollar (272,3 miljoen euro).

Foto: Levi’s

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN