• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Itsperfect: "Modemanagement kijkt naar de cloud voor oplossingen"

Itsperfect: "Modemanagement kijkt naar de cloud voor oplossingen"

PARTNER CONTENT
Door Partner

bezig met laden...

Business

In de fashion industrie was het lange tijd gebruikelijk om handgeschreven orders per fax te verzenden naar leveranciers en fabrieken. Ook werden de productiekosten in spreadsheets berekend en de sales en voorraad handmatig gemonitord.

Waarom? Omdat technologie laat zijn intrede maakte in de fashion industrie. Bij de start van de e-commerce revolutie hebben veel bedrijven, in het bijzonder bedrijven met luxe producten, aan de zijlijn gewacht voordat zij online sales en webwinkels omarmden, laat staan het digitaliseren van hun bedrijfsprocessen.

Destijds waren er slechts beperkte oplossingen beschikbaar om bedrijfsprocessen te verbeteren, omdat er geen totaaloplossing beschikbaar was om de fashion industrie te ondersteunen in hun meest essentiële processen, van ontwerpen en sales tot productie.

De start van Nederlandse tech startup Itsperfect met focus op een revolutionaire maatoplossing voor de fashion industrie over de hele wereld bracht hier verandering in met Enterprise Resource Planning (ERP) software. Of het nu is voor wholesale, retail, e-commerce, private label of het beheren van complexe supply chain processen, Itsperfect ondersteunt de processen van ontwerp tot uitvoering, en alles daartussenin.

Vandaag de dag lijkt het nagenoeg onmogelijk om een fashion bedrijf te besturen zonder software om het complexe productieproces te beheren. Zelfs in het licht van de huidige technologische ontwikkelingen is Itsperfect een pionier in het aanbieden van een 360 graden, 100% cloud oplossing om al het bovenstaande te overwinnen en zelfs meer.

FashionUnited sprak met Itsperfect oprichter Stefan Methorst over de steeds veranderende industrie en de lancering van de nieuwe Itsperfect website in oktober.

Cloud based oplossingen voor de fashion industrie zijn relatief nieuw. Waarom duurde het zo lang voordat deze technologie zijn intrede deed in de fashion industrie?

“De reden is dat bestaande bedrijven voor een cloud oplossing hun applicaties volledig opnieuw moesten opbouwen. Bestaande software is grotendeels achterhaald en niet verenigbaar met de ontwikkelingen van cloud oplossingen.“

Itsperfect heeft een relatief lange weg afgelegd sinds de start in 2015 en de lancering van de nieuwe website op 1 oktober aanstaande. Hoe blijft Itsperfect innovatief met steeds veranderende technologieën?

“Itsperfect lanceert elke acht weken een vernieuwde versie op basis van feedback van klanten. Aangezien wij een totale cloud-based software oplossing bieden werkt iedere klant in dezelfde versie en ontwikkelen en optimaliseren wij niet voor afzonderlijke gebruikers maar voor de alle klanten van Itsperfect.”

De kanalen voor supply chain, product management en wholesale zijn hoog complex. Grote bedrijven trachten al deze processen met vaste teams te beheren. Hoe vereenvoudigt Itsperfect deze processen?

“Door onze geïntegreerde PDM en PLM modules zorgen wij ervoor dat onze klanten alle processen in één systeem kunnen onderbrengen. Geïntegreerde modules hebben als groot voordeel dat alle data beschikbaar is, omdat deze al in het systeem zit. Daardoor is er geen verlies van data en voorziet Itsperfect in real- time inzichten.”

Duurzaamheid heeft een grote impact op de fashion industrie en retailers worden gedwongen de vraag zo goed mogelijk te voorspellen en hun voorraadbewegingen te optimaliseren om verspilling en overtollige voorraad te voorkomen. Hoe maakt Itsperfect hier het verschil?

“Alle informatie in Itsperfect is real-time, waardoor de voorraad gemonitord kan worden over verschillende platformen. Het is daarmee overbodig geworden om een artikel te reserveren binnen een specifiek platform, omdat een bedrijf de totale voorraad kan raadplegen. Hierdoor wordt overproductie en verspilling voorkomen en is de focus op duurzaamheidsdoelstellingen geborgd.”

Fashion retail is hard getroffen door de crisis. De “Fashion apocalypse” refereert naar de grote aantallen winkels die gesloten of gereduceerd zijn, of niet kunnen concurreren met webwinkels. Wanneer merken de afzetkanalen continue blijven onderzoeken, denk je dat er dan mogelijkheden zijn in deze sector?

“Onze focus is het stroomlijnen van de verschillende verkoopkanalen van fashion wholesaler. Dit doen we door diverse afzetkanalen te koppelen en de voorraad op deze kanalen up-to-date te hebben. Tevens zorgen we ervoor dat eigen winkels snel geopend kunnen worden met ons geïntegreerde kassasysteem.”

De fashion industrie is een van de meest complexe en uitdagende branches waardoor goede software een must-have is. De nieuwe website van Itsperfect is op 1 oktober gelanceerd. Ga voor meer informatie naar www.itsperfect.io.

CLOUD BASED
ENTERPRISE RESOURCE PLANNING
ITSPERFECT
KASSASYSTEEM
Partner Content
Software
STEFAN METHORST
Scroll down to read more