Inditex H1: 11 procent omzetgroei, 9 procent winstgroei

De groei bij de Inditex Group zet onverminderd hard door. In het eerste halfjaar van dit boekjaar behaalde het bedrijf een omzetgroei van 11 procent en steeg de nettowinst met 9 procent.

Het bedrijf behaalde een omzet van 11,7 miljard euro in de eerste zes maanden van dit jaar. In deze periode opende de Spaanse groep 113 nieuwe winkels in 35 markten. Bij een gelijk aantal winkels steeg de omzet met 6 procent. De nettowinst kwam aan het einde van het halfjaar neer op 1,37 miljard euro.

Pablo Isla, CEO van de Inditex Group, benadrukt in het verslag de “kracht en duurzaamheid van ons geïntegreerde offline-online model, dat groei blijft leveren, terwijl we meerwaarde creëren voor de maatschappij en het milieu waarin we opereren, waaronder baancreatie in onze markten en Spanje waar ons hoofdkantoor gevestigd is.”

Met het oog op het tweede halfjaar van 2017, maakt Inditex de voorlopige groei in verkoop al bekend. Van 1 augustus tot 17 september werd een omzetgroei van 12 procent gezien over alle kanalen van het bedrijf.

Beeld: Massimo Dutti Website

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN