Dankzij een goed vierde kwartaal, sluit Hugo Boss het fiscale jaar 2017 goed af, zo meldt het bedrijf in de voorlopige resultaten. De omzet in het laatste kwartaal nam toe met 5 procent naar een bedrag van 735 miljoen euro. Over het gehele jaar komt de omzet naar verwachting neer op 2,7 miljard euro.

“We hebben onze doelen bereikt voor 2017,” aldus Mark Langer CEO van Hugo Boss. “De sterke ontwikkeling in onze eigen retail laat zien dat we op het juiste pad zitten met de veranderingen die we maken in onze collecties en winkels. Met de huidige Spring / Summer 2018 collectie die net in de winkels gelanceerd is, is de reorganisatie van Boss en Hugo nu voor het eerst volledig zichtbaar.” Naar verwachting komt het EBITDA over het afgelopen jaar neer op ‘ongeveer hetzelfde niveau’ als vorig jaar bij het bedrijf.

Het vierde kwartaal zag vooral de meeste groei in Amerika. Hier nam de omzet toe met 11 procent, mede door sterke resultaten uit de eigen retail. Met 10 procent groei volgt de regio Asia Pacific door een omzetgroei uit China. In Europa bleef de verkoop in het vierde kwartaal nagenoeg gelijk. In Duitsland en Frankrijk daalde juist de omzet, maar de Benelux liet een 4 procent toename zien.

De definitieve resultaten van het financiële jaar 2017 van Hugo Boss worden op 8 maart door het bedrijf bekend gemaakt.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN