Motier, het holdingbedrijf van de Galeries Lafayette groep, is van plan om het Franse merk La Redoute over te nemen, zo blijkt uit een persbericht van de groep. Het bedrijf wil met de aankoop de digitale kant versterken.

Wanneer de transactie compleet is, zal Galeries Lafayette 51 procent van het bedrijf in handen hebben. La Redoute is voornamelijk online actief en draait zo’n 750 miljoen euro omzet per jaar, aldus het persbericht. Op den duur wil de groep de enige eigenaar zijn van het merk.

“Nu de mode en retail industrie onvoorziene veranderingen wereldwijd zal tegenkomen, zal dankzij de positie van La Redoute en Galeries Lafayette het leiderschap van de groep in de fysieke en digitale retail bevestigd worden, gespecialiseerd in mode en interieur, met Franse wortels maar met een internationaal bereik,” aldus Philippe Houzé, voorzitter van de Galeries Lafayette groep.

Welk bedrag met de deal gemoeid is, wordt niet bekendgemaakt. Naar verwachting is de overname binnen enkele maanden rond, aangezien het eerst nog goedgekeurd moet worden door verschillende partijen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN