Flinke winstgroei voor Asos in FY18

Het is een goed jaar geweest voor Asos als gekeken wordt naar de gerapporteerde cijfers van het bedrijf. Asos Plc zag het afgelopen jaar de omzet met 26 procent stijgen en de winst voor belastingen zelfs met 28 procent.

“Het is opnieuw een jaar geweest van substantiële vooruitgang voor Asos. We leverde 26 procent omzetgroei en 28 procent omzetgroei terwijl we flink investeerde in de lange termijn potentie van het bedrijf. Onze gerapporteerde winst hebben we behaald ondanks materiaal transitie kosten vanwege het investeringsprogramma,” aldus CEO Nick Beighton in het jaarverslag. “Asos beweegt zich sneller en gedifferentieerder dan ooit. De potentie voor het bedrijf is enorm en we blijven gefocust op het bouwen van Asos als ‘s werelds nummer een bestemming voor mode liefhebbende twintigjarigen.”

In het afgelopen jaar werden een recordaantal aan investeringen gedaan door Asos Plc, zo laat het bedrijf weten in het verslag. Het financiële jaar was het derde jaar op een rij waarin het bedrijf een omzetgroei boven de twintig procent behaalde. Dankzij een omzetgroei van 26 procent behaalde het bedrijf een omzet van 2,3 miljard pond (2,6 miljard euro). Het bedrijf zette in 2014 het doel om in FY20 een omzet te behalen van 2,5 miljard pond en behaalt dit naar verwachting twee jaar eerder, aldus Asos Plc. De winst voor belastingen kwam in het boekjaar neer op 102 miljoen pond (116 miljoen euro).

Asos Plc ziet winst met 28 procent toenemen in FY18

In de thuismarkt, Groot-Brittannië, behaalde het bedrijf een omzetgroei van 23 procent. In de regio behaalde het bedrijf een omzet van 861,3 miljoen pond (980 miljoen euro) . In de rest van Europa werd de omzet gestuwd met 28 procent bij gelijke wisselkoersen. De Europese omzet kwam neer op 739,1 miljoen pond (841 miljoen euro) In de Verenigde Staten werd een omzettoename genoteerd van 25 procent bij gelijke wisselkoersen en nam de omzet toe naar 311,6 miljoen pond (354 miljoen euro). In de rest van de wereld nam de omzet toe met 18 procent bij gelijke wisselkoersen naar 2,8 miljoen pond (3,1 miljoen euro).

“We bevinden ons nog steeds in een periode van hoge investeringen waarin we met veel vertrouwen de aanzienlijke kansen die voor ons liggen aanpakken. We blijven gefocust op onze belangrijkste financiële disciplines te zien in onze omzet en ebit marge verwachting voor het huidige jaar en op de middellange termijn,” aldus CEO Nick Beighton in het bericht. “Door ons te concentreren op het goed uitvoeren van onze investeringen terwijl we ons blijven focussen op goede producten en goede klantervaringen, bouwen de nummer een bestemming voor modeliefhebbende twintigjarigen.”

Beeld: Asos PLC website

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN