• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Eram vertrekt uit België

Eram vertrekt uit België

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Eram sluit al haar winkels in België. Met die stap verliezen 130 medewerkers hun baan. Dat heeft de directie van de schoenenketen dinsdag bekendgemaakt. “We worden geconfronteerd met een snelle verslechtering van de resultaten en houden rekening met zeer onzekere economische perspectieven," schrijft de directie in een verklaring. De winkels blijven open tot begin maart en het bedrijf gaat op zoek naar een overnamekandidaat.

Vorige maand werd nog gewerkt aan herstructurering van Eram in België. Daarbij was sprake van sluiting van 13 winkels en het schrappen van 70 banen. Half januari leidde dat plan tot een staking onder het personeel. Toen bleek dat er niet voldoende geld beschikbaar was voor het sociaal plan zijn de gesprekken helemaal afgebroken.

Eram presteert al jaren slecht in België. In 2015 haalde het een omzet van 14 miljoen euro, waarop het een verlies leed van maar liefst 2,6 miljoen euro. In thuisland Frankrijk en in verschillende andere Europese landen telt het concern ruim 350 winkels.

Eram