• Home
  • Nieuws
  • Business
  • E5 Mode trekt met winkels naar de stad én lanceert nieuw concept ‘Dansaert Men’

E5 Mode trekt met winkels naar de stad én lanceert nieuw concept ‘Dansaert Men’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Een winkel van E5. Credits: E5

E5 pakt het anders aan. De Belgische retailer trekt namelijk naar de stad, zo blijkt uit een persbericht. Het bedrijf heeft namelijk de eerste stadswinkel geopend en wel in Aalst.

De eerste stadswinkel is een belangrijke stap voor E5 sinds de overname door de broers De Sutter, aldus het persbericht. De winkel telt een winkeloppervlak van 700 vierkante meter. “Bereikbaarheid is een belangrijk aspect van onze strategie. We streven ernaar dat elke Vlaming een E5 winkel heeft op maximum een kwartier van zijn of haar woonplaats. Daarom openen we in Aalst een echte publiekstrekker voor de stedelijke consument. Met onze eerste stadsboetiek willen we ook in centrumsteden kwaliteitsvolle Belgische mode en excellente persoonlijke service aanbieden. Dit versterkt onze concurrentiekracht en verankering en laat ons toe een nog breder en jonger publiek te bereiken”, aldus Peter en Kristof De Sutter, CEO’s van het familiebedrijf, in het bericht.

De tekst loopt verder onder de afbeelding.

Winkelen bij E5. Credits: E5

E5 boekt omzetgroei, introduceert stadswinkels én nieuw herenconcept

Er is echter meer verandering op de horizon. E5 kondigt namelijk een nieuw concept aan, Dansaert Men, dat zich specifiek richt op mannen. Het gaat hier om een nieuw franchiseconcept, nadat de pop-up winkel in Knokke onder het concept afgelopen zomer goed is bevallen. "Onze visie op fashion retail blijft succesvol en laat ons toe om nu, in het eerste volledige jaar van het nieuwe normaal na corona, alle zeilen bij te zetten met nieuwe ambitieuze groeiplannen. Hierbij spelen we met Dansaert Men een van onze sterkste troeven uit: het kleden van mannen van A tot Z,” aldus de CEO’s in het statement.

Naast de nieuwe ontwikkelingen bij E5, maakt het bedrijf ook enkele financiële resultaten bekend. Zo behaalde het bedrijf een omzet van 80 miljoen euro in 2022 dankzij een groei van 22 procent. Het eerste halfjaar van 2023 leverde een omzetgroei van 13 procent op, aldus het bericht. Hierdoor komt de omzet voor de periode neer op 43 miljoen euro. Om de ingezette groei te waarborgen blijft E5 zo’n 3 tot 5 miljoen investeren in het bedrijf. De komende twee jaar wil het bedrijf mede dankzij die investeringen een winkelportfolio van 60 winkels bereiken.

Peter en Kristof de Sutter, de eigenaren van E5. Credits: E5
E5
E5 Mode