• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Textielfamilie De Sutter nieuwe eigenaar van E5 Mode

Textielfamilie De Sutter nieuwe eigenaar van E5 Mode

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

E5 Mode heeft een nieuwe eigenaar: De Vlaamse textielfamilie De Sutter, zo meldt E5 Mode in een persbericht. De familie koopt de modeketen voor 2,5 miljoen euro en wil de komende drie jaar nog vijf miljoen in het bedrijf stoppen. “Wij geloven rotsvast in de slaagkansen van dit project. Wij willen dat het Vlaamse icoon e5 weer een succes wordt,” aldus de nieuwe Co-CEO Peter de Sutter, in het persbericht.

De overname wordt gedaan door Peter en Kristof de Sutter. Zij nemen de 55 winkels per 1 februari over en 90 procent van de 450 medewerkers behoudt zijn baan. Op termijn geeft het bedrijf aan zelfs op zoek te gaan naar nieuwe medewerkers. “We kijken daarbij ook naar het openen van 4 nieuwe vestigingen op locaties waar e5 nu nog niet aanwezig is. Dat betekent ook - eens we op kruissnelheid zijn - dat we een 50-tal nieuwe medewerkers zullen aanwerven in alle afdelingen van het bedrijf. Het in standhouden van die Vlaamse werkgelegenheid vinden we erg belangrijk, omdat die lokale economie cruciaal is voor ons maatschappelijk weefsel. We zijn Vlaamse ondernemers en werken graag met Vlaamse en Belgische partners”, aldus Peter De Sutter, in het persbericht.

E5 Mode blijft in Vlaamse handen: Textielfamilie De Sutter wordt nieuwe eigenaar

E5 Mode zal vallen onder E5 Fashion, een nieuw vennootschap binnen de groep De Sutter. De nieuwe eigenaren willen met E5 Mode dicht bij de Vlaamse consument staan, ‘met focus op service en beleving in de winkels én de webshop, en een verruimd assortiment’, aldus het bericht. Er zal extra geinvesteerd worden in de webshop en digitale marketing. Uiteindelijk moet de webshop goed zijn voor twintig procent van de omzet van E5 Mode.

“We zijn al 30 jaar actief in de modewereld. Nu voegen we een activiteit toe: rechtstreeks de Vlaamse consumenten bedienen met betaalbare, kwalitatieve en comfortabele mode. We gaan de collecties verder uitbouwen, zodat die nog beter aansluiten bij onze klanten, die een mooie en trendy outfit willen voor een eerlijke prijs. Het aanbod zal nog vollediger zijn. We investeren in de eigen e5 merken die we aanvullen met toffe en betaalbare Europese labels. We zetten de herinrichting van de winkels ook verder, en de winkelbeleving willen we intuïtiever maken, zodat de klant gemakkelijker zijn gading vindt ” aldus de andere co-CEO Kristof De Sutter.

Beeld: E5 Mode website

E5 Mode